Marit van Tilburg
Marit van Tilburg

Mar 29, 2022

Vakantiekrachten nodig deze zomer?
Zo kun je ze werven!

Door drukte en andere prioriteiten ligt vaak opeens de volgende vraag op tafel: hebben we personeel genoeg voor de zomermaanden? Je komt dan tot de conclusie dat je vakantiekrachten nodig hebt en in korte tijd op zoek moet naar extra medewerkers. Start daarom nu alvast met het zoeken van vakantiekrachten, daar heb je later veel profijt van.


Social advertising

Hoe? Middels social advertising. Op deze manier kun je jongeren eenvoudig bereiken want één ding weten we zeker; jongeren maken massaal gebruik van social media. Social advertising heeft een aantal voordelen;

-      Zelf bepalen aan welke doelgroep het bericht wordt getoond

-      Zelf bepalen hoe vaak de doelgroep het bericht te zien krijgt

-      Uitgebreide targeting mogelijkheden van de doelgroep

-      Mogelijkheid tot retargeting

-      Mogelijkheid tot A/B testen voor optimale resultaten

Zo kunnen we de online campagne, bijvoorbeeld, enkel tonen aan mensen in een straal van +15km rondom jouw winkel. De boodschap wordt daardoor, meerdere malen, getoond aan de juiste lokale doelgroep. Ook zetten we meerdere advertenties aan, die we dagelijks in de gaten houden. Het budget wordt daardoor efficiënt besteed en optimale resultaten worden behaald.

Social media platformen

Naast de doelgroep kunnen we zelf bepalen op welk platform de online campagne wordt getoond. Instagram is onder jongeren erg populair, maar ook op Facebook zijn er tal van mogelijkheden om jongeren te wijzen op openstaande vacatures. Los van het platform is ook de content en wijze waarop de doelgroep wordt benaderd erg belangrijk. Een video of foto werkt over het algemeen veel beter dan lange vacatureteksten. Benadruk hierin vooral de leuke aspecten van jouw supermarkt, zoals het (jonge) team, de werkzaamheden, de verdiensten en noem maar op.

Sollicitatieproces

Jongeren willen op een laagdrempelige manier solliciteren. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht om Whatsapp in te zetten? Dit werkt drempelverlagend en kan voorkomen dat een kandidaat vroegtijdig afhaakt en uiteindelijk niet meer solliciteert.

Aan de slag

Met een online campagne vanaf €350,00 zorgen wij voor de vakantiekrachten die jou de zomer door helpen. We maken graag een passend en op maat gemaakt voorstel waarin we kijken naar het social media platform, doelgroep, mogelijkheden van solliciteren en budget.